Smörjmedel och oljor2021-03-25T08:31:22+01:00

SMÖRJMEDEL OCH OLJOR

Avdelningen för smörjmedel och underhållsprodukter har bred erfarenhet och expertis inom de allra flesta maskiner inom livsmedelsproduktion och övrig industri. Vi arbetar dagligen med tekniska och praktiska lösningar för våra kunder. Detta innebär allt från deltagande som konsulter i nya projekt, kurser i praktisk användning av smörjmedel och val av smörjmedel och underhållsprodukter.

Specialsmörjmedel
LIVSMEDELSGODKÄNDA SMÖRJMEDEL
Underhållsprodukter
TILLBEHÖR SMÖRJMEDEL

Senaste nytt

ARALDITE® 2051 akryl

7 november, 2022|0 Comments

ARALDITE® 2051 akryl Att reparerar under extremt kalla och varma väderförhållanden kräver ett pålitligt lim som är lätt att arbeta med. Hunstman har tagit fram ett två-komponentslim, ARALDITE® 2051 akryl, [...]

Jesmonite, Acrylic Sealer

31 oktober, 2022|0 Comments

Nu har Jesmonite äntligen fått tillgänglighet på ytbehandling, Acrylic Sealer för AC 100 (även utomhus) AC200,300 (för inomhusbruk) Se nedan instruktion. Välkomna att beställa!

Specialsmörjmedel

Total bedriver forskning och utveckling tillsammans med ledande industriföretag för att ständigt vara innovativa och i konstant produktutveckling för att säkerställa hög kvalitet och prestanda. Energieffektivitet, produktivitet och bättre arbetsmiljö tillsammans med kund unika lösningar är alltid i fokus.

Smörjfett för alla ändamål, från universal EP2-fett till specialfett för höga temperaturer och kemikalier. Vi har fetter baserade på mineralolja, syntetisk olja, silikon, fluorsilikon, PFPE. Temperaturen varierar från -65 ° C till + 375 ° C.

Vi levererar produkter från Total.

Smörjning av gängor med rätt produkt resulterar i lägre friktion vid åtdragning och hjälper till att uppnå en jämn och repeterbar klämkraft i skruven. Det skyddar också gängförbandet från rivning och skador under åtdragning samt skyddar mot korrosion och ger enkel demontering. Vi har bultpasta för alla typer av metaller och temperaturer, från -45C till + 1500C i driftstemperatur.

Vi levererar produkter från Total.

Till Kategorier

Länkar

Broschyrer

Frågor? Ta kontakt med oss

Livsmedelsgodkända smörjmedel och oljor

ABIC  är en av de ledande aktör i Sverige inom smörjmedel för alla typer av livsmedelsindustri. Med ett brett sortiment av produkter från JAX och stor kunskaps– och erfarenhetsbank har lösningar för alla utmaningar.


Dagens fetter avsedda för livsmedelsindustrin uppfyller också specifikationerna för den allmänna industrin och kan också användas för konventionella industriella applikationer som ett ”rent” alternativ.
Vi levererar produkter från JAX.

Vi har oljor för alla applikationer och i alla kvaliteter Mineral-, halvsyntetiska och syntetiska oljor med NSF H1 och NSF 3H Godkännande. I standardsortimentet finns kompressoroljor, hydrauloljor, växellådsoljor, kedjeoljor och oljor för dimsmörjning etc.
Utöver dessa standardprodukter har vi ett stort urval av specialprodukter för specifika tillämpningar som exempelvis ugnar eller frysar.

Vi levererar produkter från JAX.

Vi har ett brett sortiment av  underhåll- och rengöringsprodukter med NSF H1 och 3H godkännanden. 3H är det nya godkännandet vilket innebär att produkten är godkänd för direktkontakt med livsmedel. Ett bra exempel på en sådan produkt är JAX Mold Release, som används för att smörja bakformar, rostplattor, grillar etc. Några av de andra produkterna i denna serie är silikonspray, fettspray, vitoljor på sprayburk och kannor, smörjmedel till rostfritt stål och remspray.

Vi levererar produkter från JAX.

Du kan läsa mer om våra JAX-produkter på våra egna JAX-LUBE-sidor – Klicka på länkarna nedan

Bageri

Dryck

Mejeri

Fisk och skaldjur

Frukt och grönt

Kött och fågel

Till Kategorier

Länkar

Broschyrer

Frågor? Ta kontakt med oss

Underhållsprodukter

ABIC Kemi AB  levererar underhålls- / reparationsprodukter från ett antal kända tillverkare som Kisling, GEB och Araldite.

Araldite

Araldite levererar bland annat ett antal limprodukter för industriellt underhåll. Här hittar du välkända produkter för alla typer av underhåll.

Kislings ergo® cyanakrylat och anaeroba lim tillverkas i Europa. Flera av produkterna är väldigt bra för arbetsmiljö då de inte är märkta med farosymboler.

Anaeroba limmer härdar i frånvaro luftens syre och med metallisk kontakt, så de passar perfekt till att täta gängor eller att limma rörkopplingar.

Snabblim kan man limma de flesta material med som exempelvis plast eller metall och det härdar mycket snabbt.

GEB

Produkter för VVS, VA-anläggningar och underhåll från franska GEB som är ett av de äldsta varumärkena för denna typ av produkter. Här är allt du behöver för VVS- och vattensystem. Packningssalvor, sanitetsspackel, hampa, smörjmedel för montering av plastmaterial, PTFE gängtejp och mycket mer.

Till Kategorier

Länkar

Broschyrer

Frågor? Ta kontakt med oss

Tillbehör

Vi har ett brett utbud av utrustning för applicering och dosering. Det är ett ökande fokus på säker lagring och applikation av smörjprodukter. Vi kan därför erbjuda ett antal produkter för att hjälpa till med detta. Framtidens fettpatroner från Lube Shuttle har ett antal fördelar där det viktigaste är renhet och patronerna töms 100%. Dessa kan återvinnas i vanligt plastavfall och inte som specialavfall. Kannor ger säker och ren oljefyllning och lagring.

Vi erbjuder produkter för ren och säker applicering av oljor och vätskor.

ABIC Kemi AB - tillbehör smörjmedel

Lube

Fettpatroner som fungerar i vakuum och utan kladd och spill. Lube Shuttle-patronerna är med kork som tas bort och patronen skruvas in i sprutan. Patronerna töms 100% vilket i sin tur innebär att tomma patroner kan återvinnas som vanlig plast.

Oil Safe 10 liter kannor
Oil Safe 5 liter kannor
Oil Safe 3 liter kannor

Oil Safe Förvaringslock

Oil Safe gul tykk påfylling
Oil Safe gul smal påfyllning

Oilsafe förlängningsslang smal och tjock

Tilll Kategorier

Länkar

Broschyrer

Frågor? Ta kontakt med oss

KONTAKT OSS

Titel

Till toppen