Panacol introducerar ett nyutvecklat akrylatlim för att limma displayer. Vitralit® UD 8540 är mycket mjukt efter härdning, vilket gör att limmet tar upp termiska spänningar mellan olika substrat.

Vitralit® UD 8540 är ett en-komponent, UV-härdande akryllim. Det har en dubbelhärdande komponent som reagerar på atmosfärisk fuktighet. Skuggzoner i displayen härdas därför också på ett tillförlitligt sätt.

Vitralit® UD 8540 har utmärkt vidhäftning mot glas och PMMA, vilket gör det perfekt för att limma glas/glas- eller glas/PMMA-displayer. För glas/PC finns en speciellt formulerad version av UD 8540 tillgängligt. Båda limvarianterna är fria från lösningsmedel och silikoner.

Ytbeläggning eller laminering av en stor bildskärm kan optimeras genom att använda Hoenles LED Spot 100 härdningssystem. Det passar till fotoinitiatorerna i Vitralit® UD 8540. Lysdioder garanterar hög intensitet och homogen ljusfördelning, vilket är av yttersta vikt för härdningen. LED-spot 100-huvuden kan monteras ihop utan luckor för att matcha storleken på displayen.

Efter härdning är Vitralit® UD 8540 mycket mjuk med hårdhet i Shore 00-sortimentet. Termiska spänningar mellan olika substrat neutraliseras utan att orsaka delaminering. Det härdade limmet är transparent och gulnar inte.