Ny Prepreg

Låg härdtemperatur –lång outlife

HexPly ® M79, låg-temperaturhärdande Prepreg för bl a vindblad och marina applikationer, med minst 6 veckors outlife i rumstemperatur.

HexPly ® M79 utvecklades för att möta industrins krav på en snabbare och lägre temperaturhärdande prepreg för tjocka laminat . Den har utvecklats från HexPly ® M10 , Hexcels sedan länge etablerade och mest använda prepregharts för marina konstruktioner och vindblad.

Olika härdcykelalternativ är möjliga för HexPly ® M79, t ex: härdning vid låg temperatur, 70°C i 8-10 timmar, eller en snabbare härdcykel på 4-6 timmar vid 80°C.

HexPly ® M77 snabbhärdande prepreg

För serietillverkning av kompositdetaljer har Hexcel utvecklat HexPly ® M77. Det är en snabbhärdande epoxy prepreg som gör att komponenter och artiklar presshärdas i en 2 – minuters cykel vid 150°C.

HexPly ® M77 är en torr prepreg som kan skäras i exakta former av laserskärare . De enskilda skikten kan sedan orienteras och läggas upp i formen med en robot. Den höga Tg på 125°C gör det möjligt att ta ut de härdade delarna ur formen medan de är varma vilket ger en snabbare produktionscykel. 
HexPly ® M77 har 6 veckors outlife vid rumstemperatur.

M77 systemet kan också levereras som HexMC ® , Hexcel högpresterande kolfiber / epoxi förening som utvecklats speciellt för formpressning processer . HexMC ® är idealisk för serietillverkning av komplexa formade delar med tjockleksvariation, skarpa vinklar eller delar som kräver insatser för att integreras i gjutprocessen såsom skruvgängor .

 

Ultralätt Kolfiberväv – Hexcel PrimeTex 98 g.

Tillverkning av kolfiberväv med PrimeTex-tekniken gör det möjligt att använda kolfiber med högre K–tal för låg ytvikt.

PrimeTex ® kvalitén mäts med ”open faktorn” (OF) som är ett mått på hur stor del av kolfibervävens yta som är öppen.

Hexcel 98 g PrimeTex® kolfiberväv har en open faktor mindre än 1%!

 

SYNTHENE material för Rapid Prototyping, modeller mm.

Synthene ® har ett stort utbud av produkter för alla behov inom Rapid prototyping,   provserier, småserie tillverkning, modeller och gjutning.

Produkterna har goda mekaniska egenskaper, hög termisk motståndskraft, upp till 130 °C och stort hårdhetsomfång, från 40 Shore A till 87 Shore D.

 

Airdraw 2 vakuumfilm

Airdraw 2 är en präglad styv vakuumfilm som fördelar vakuum över hela laminatet. Airdraw 2 reducerar därför behovet av avluftningsfilt.

 

Tennfri katalysator för kondensationshärdande silikon

WACKER Chemie AG introducerar en tenn fri katalysator för kondensationshärdande silikon för avgjutnings- och inkapslingsapplikationer. Katalysatorn marknadsförs som ELASTOSIL ® NEO. Silikon som härdas med denna produkt har samma egenskaper som traditionella kondensationshärdade silikoner.

Den nya, tennfria ELASTOSIL ® NEO katalysatorn har formulerats för att ge en tillräckligt lång brukstid för att göra formar av stora objekt, samt för att säkerställa att härdning sker inom 24 timmar.

Kondensationshärdande silikonföreningar härdar vid rumstemperatur. De används för att göra formar av tekniska artiklar, konstföremål och avgjutningar av arkeologiska fynd. De kan också användas för inkapsling av elektroniska komponenter och enheter.