Biesterfeld får distributionsrättigheter i Norge och Sverige för AIREX®-skum och BALTEK®-balsaprodukter från 3A Composites Core Materials.

Biesterfeld utökar sitt partnerskap med den schweiziska tillverkaren 3A Composites Core Materials. Efter att framgångsrikt ha hanterat distributionen av AIREX®-skum och BALTEK®-balsaprodukter i Polen har partnerskapet nu utvidgats till Biesterfelds dotterbolag Lindberg & Lund AS och ABIC Kemi AB att inkludera distributionsrättigheterna för Norge och Sverige.
AIREX®-skum och BALTEK®-balsaprodukter är hållbara, högprestanda   kärnmaterial av PET-skum och balsaträ. AIREX®-skum som används i sandwichstrukturer ger styrka, styvhet, värmeisolering och potentiell viktbesparing på upp till 50%. BALTEK®, tillverkat av balsaträ, är det enda strukturella kärnmaterialet av en naturlig, förnybar resurs. De lätta kärnmaterialen från 3A Composites Core Materials erbjuder egenskaper som maximalt slag- och tryckhållfasthet, hög styvhet, stor styrka och styvhet vid lägsta vikt, utmärkt motstånd mot utmattning och långsiktig formstabilitet, enkel formbarhet, hållbarhet och utmärkta brand- och isoleringsegenskaper. Dessa enastående egenskaper gör de här kärnmaterialen till det ideala valet för användning i sandwichkonstruktioner inom marin-, rymd- och transportsektorerna, förnybar energi, sport samt bygg- och anläggningsindustrin.
”Baserat på vår utmärkta samarbetserfarenhet med Biesterfeld i Östeuropa beslutade vi att börja samarbeta med Biesterfelds dotterbolag i Norge och Sverige. Vi har funnit att Lindberg & Lund AS och ABIC Kemi AB är mycket kundorienterade, tekniskt högkvalificerade och välorganiserade företag, säger Alexander Gassert, försäljningsdirektör EMEA Non-Wind, 3A Composites Core Materials. ”Tillsammans med Lindberg & Lund AS och ABIC Kemi AB ser vi fram emot att kunna tillhandahålla våra kärnmaterial till kunder i Norden som söker optimal prestanda i kombination med bästa tillgängliga miljöavtryck.”

”Med detta nya partnerskap stärker vi vår portfölj med en ledande tillverkare av kärnmaterial för den växande kompositindustrin,” säger Stig Eines, marknadschef för komposit & verktyg, Biesterfeld Spezialchemie.

”3A Composites Core Materials är den perfekta matchen för vår verksamhet när det gäller företagskultur, support, innovation, kvalitet, prestanda, miljö, hälsa och säkerhet. Vi är mycket stolta över att kunna marknadsföra dessa högkvalitetsprodukter från 3A Composites Core Materials, under varumärkena AIREX® och BALTEK®. ”
Om 3A Composites Core Materials
3A Composites Core Materials är en global organisationsenhet inom 3A Composites Group, en del av Schweiter Technologies (SIX Swiss Exchange: SWTQ), med verksamhet i Europa, Amerika, Kina och Papua Nya Guinea.

Starkare, lättare, grönare framtid
3A Composites Core Materials är en global ledare med den bredaste portföljen av högpresterande och hållbara kärnmaterial med huvudfokus på PET-skum och balsaträ. Vi är pionjärerna inom sandwichteknik med mer än 75 års erfarenhet.
Sedan början har vårt fokus varit att utveckla starka och solida, men ändå lätta kärnmaterial, som möjliggör tillverkning av mer hållbara och energieffektiva slutprodukter för våra kunder. Våra produkter har också syftet: att skapa en starkare, lättare och grönare framtid.

Vi har innovation djupt planterad i vårt innersta
Var och en av våra produkter är ett resultat av djup kompetens och avancerat tänkande av våra ingenjörer, som arbetar i samarbete med våra kunder och ledande experter och forskningsinstitut. Vi formar branschtrenderna och håller vårt erbjudande i framkant av tekniken.
Vi vill göra branschen grönare
Vårt engagemang för hållbarhet går djupt i alla delar av vår verksamhet, från att utveckla hållbara produkter till att skydda den naturliga miljön och kulturarvet i de samhällen vi arbetar i.

Om Biesterfeld Spezialchemie
Biesterfeld Spezialchemie är en av de ledande internationella distributörerna av kemiska specialprodukter, livsmedelsingredienser och lösningar världen över. Produktportföljen fokuserar på kraven från utvalda branscher, inklusive personlig vård och rengöring, hälso- och sjukvård, färger och beläggningar, lim, komposit, polyuretan, konstruktion, nutrition, el, elektronik och energi. Som partner till ledande globala leverantörer är företaget representerat i hela Europa och tillhandahåller lösningsorienterad, teknikbaserad expertis såväl som kundanpassade lösningar. Biesterfeld Spezialchemie är en del av Biesterfeld Group, som har varit aktivt som ett handels- och serviceföretag i 113 år. Med över 40 etableringar över hela världen är den huvudsakligen familjeägda gruppen en av de ledande distributörerna för plast, gummi, komposit, lim samt bas- och specialkemikalier.

Produktkontakt för  3A Composites Core Materials:

Stig Eines
Torvuttaket 89
1540 Vestby
Norway
Phone: +47 649 755-67
stig@lindberg-lund.no