JAX är en av de ledande leverantörerna av högkvalitativa, syntetiska livsmedelsgodkända oljor och smörjmedel för maskiner och processer i livsmedelsindustrin.

Med över 55 års erfarenhet är JAX en pionjär när det gäller utveckling och tillverkning av livsmedelsgodkända smörjmedel.  JAX Magna-Plate 8 var det första smörjmedlet som godkändes av USDA under FDA 21 CFR för tillfällig matkontakt 1962.

Idag har JAX över 200 USDA-auktoriserade produkter, och JAX fortsätter att vara ledande inom teknik och innovation för sådana smörjmedel.

JAX blir ett nytt verksamhetsområde för ABIC säger Nicklas Johnson, ABICs VD. Avtalet innebär att vi expanderar, utnyttjar vår kemikaliekompetens och förbättrar utnyttjandet av vår lager- och distributionskapacitet.

ABIC har anställt Pär Bolin som försäljningsansvarig för JAX smörjmedel in Danmark och Sverige. Han är 39 år och har lång erfarenhet av JAX.  Han arbetade tidigare under 6 år med JAX försäljning i Sverige.

Lindberg & Lund-gruppen distribuerar JAX i Norge och Finland idag, och avtalet innebär att L & L-gruppen nu är Nordisk leverantör för JAX.

Mera information: www.jax-lube.se

JAX foto 1a sidan